;)) Di sini, saya ingin berkongsi dengan para jejaka sekalian bagaimana caranya untuk kita mendekati dengan sesorang gadis yang kita ingin berkenalan. Kalau korang ada tips yang lain, boleh la berkongsi sama dekat ruangan komen tu. Kebanyakan yang saya jumpa, ramai yang terburu-buru bila dia dah syok pada seseorang perempuan. Kalau dia sombong atau tak nak layan tu, maksudnya, dia sudah berpunya atau dia ada masalah lain yang dia tidak dapat nak terima kita.

Malah Nabi sall Allahu ‘alaihi wasallam sendiri merupakan insan yang pemalu.

Diriwayatkan oleh Bukhari bahawa Nabi sall Allahu ‘alaihi wasallam lebih malu sifatnya dari seorang gadis yang di dalam pingitannya.

| | | | | | | | | | | | | | | | | | | betul ni nak ?

| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | NAHHH !

Puji la pasal tudung baru dia ke, kasut baru dia ke, make-up dia ke…

Confirm dia akan tertanya-tanya dan suruh kita cerita lagi. Mereka tak tahu nak cerita pasal apa bila bertemu dengan perempuan.

kepada JANDA JANDA yg berminat, sila lah call laki ni ya.

Kalau boleh, masa tu la dia nak no phone, masa tu la dia nak mesej-mesej, masa tu la dia nak tanya macam-macam.

Ingatlah kita sebenarnya mempunyai banyak keistimewaan. Kita boleh menulis dan membacanya setiap saat untuk meningkatkan perasaan percaya diri.